Delavci opravili za pohvalo, igralci za pozabo
Šport
Tipografija

Aluminij – Domžale 0:5 (0:2)

STRELCI: 0:1 Krstovski (15.), 0:2 Šturm (29.), 0:3 Šturm (47.), 0:4 Bobarić (67.), 0:5 Šturm (92.).

ALUMINIJ: Pridgar, Jovan (od 79. Kosi), Šubarić, Zeljković, Pečnik (od 54. Katuša), Schaubach, Jagić, Kljun, Gorenak (od 79. Brkljača), Jovanović (od 68. Maružin), Matić (od 68. Susso). Trener: Robert Pevnik.

Z odpovedjo tekme v Rogaški Slatini v prejšnjem krogu so imeli Kidričani več časa za počitek od svojih tekmecev iz Domžal, a se je to prej izkazalo za slabost (pomanjkanje tekmovalnega ritma) kot prednost. Gostom je na drugi strani uspelo nadaljevati niz zmag, v šumi so dosegli četrto zaporedno, kar jim je nazadnje uspelo novembra 2017, v sezoni 2017/18 (takrat so na koncu zasedli 3. mesto, za Olimpijo in Mariborom).

Robert Pevnik, trener Aluminija: „Agresivnost in voljni moment pri igralcih nista bila vprašljiva, manjkala pa je doslednost v izvedbi nalog. Domžale so to izkoristile na izjemen način in iz sedmih ali osmih strelov na gol dosegle pet zadetkov. Če igramo svojo igro, potem smo konkurenčni vsem, če pa začnemo izstopati iz taktičnih formacij, pa smo hitro kaznovani. Za taktiko sem odgovoren sam in prevzemam krivdo, za izvedbo pa morajo svoj del prevzeti tudi igralci. Iz tega poraza ne želim delati tragedije, jasno pa je, da se bomo z igralci pogovorili in jih poskušali kar najbolje pripraviti na sobotno srečanje s Celjem."

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300