Podvinci in Videm z drugoligašema
Šport
Tipografija

Med tednom je bil izveden žreb osmine finala Pokala Pivovarna Union. Med 16 najboljšimi moštvi tega tekmovanja sta se znašli tudi ekipi iz MNZ Ptuj, obe sta dobili za tekmeca drugoligaški zasedbi.

Videm bo gostil Ilirijo 1911, z drugoligaši pa ima pozitivno izkušnjo iz lanske sezone, ko je na svojem igrišču izločil Roltek Dob. Ilirija je primerljiv tekmec, zato je možnost presenečenja povsem realna.

Tekmec Podvinčanov bo Triglav, ki bo tako v pokalnem tekmovanju še drugič zapored gostoval na Štajerskem. V Zavrču se je Gorenjcem izšlo skozi šivankino uho (1:2 v zadnjih trenutkih tekme), vsaj v podobnem oziru pa jim bodo nalogo poskušali otežiti tudi v Podvincih.

Med šestimi preostalimi prvoligaši so se kar štirje znašli v medsebojnih dvobojih, derbi pa bo nedvomno predstavljal obračun med branilko naslova Olimpijo in Koprom (v dveh medsebojnih prvenstvenih obračunih so bili uspešnejši Koprčani, ki so z 2:1 zmagali na Bonifiki, v Stožicah pa je bilo 1:1). Zanimivo bo tudi v Mariboru, kjer bo gostovala zasedba Kalcerja (vijoličasti so jo v prvenstvu dvakrat premagali – 0:4 v Domžalah in 3:1 v Ljudskem vrtu).

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300