Zgodba za navdih
Šport
Tipografija

Zgodba Zlatka Grujića, ki se je rodil gluh, je zanimiva in poučna. Po spletu okoliščin se je iz rodne Smederevske Palanke (JV od Beograda) preselil v Slovenijo, na Ptuj, kjer si je z ženo Barbaro ustvaril družino.

Že od otroštva se je z velikim veseljem ukvarjal z igranjem nogometa, v nižjih srbskih ligah je igral za številne klube in pri tem srečal številne odlične osebe, ki so mu veliko pomagale pri njegovi športni poti. „Še vedno nosim v srcu Radomirja Rajka Đorđevića, ki je bil moj najboljši trener in ga ne bom nikoli pozabil. Na žalost je že pokojen, na eni od tekem se je zgrudil ob igrišču in umrl. To je bil šok za vse v NK Sloga in celotni vasi,“ je o tem dejal Zlatko Grujić.

Po prihodu v Slovenijo je želel nadaljevati z igranjem nogometa, prvo sredino pa je našel v Slovenji vasi. Največji pečat je pustil v Rogoznici, za katero je igral več sezon. Pred dopolnjenim 40. letom starosti se je odločil za zaključek športne poti in tako je v letošnji sezoni odigral zadnjo tekmo. To se je zgodilo v začetku junija na tekmi med Tržcem in Rogoznico.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300