Vrnitev na klubsko sceno z večnim derbijem in derbijem novincev
Šport
Tipografija

Po reprezentančnem premoru bo v 8. krogu na sporedu prvi „večni derbi“, Olimpija in Maribor se bosta merila v Stožicah. Z uvodom v sezono so lahko bolj zadovoljni v ljubljanskem taboru, saj so si prvič zagotovili nastopanje v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj – v konferenčni ligi. V tej jih že v naslednjem tednu v sredo čaka najtežje gostovanje pri francoskem Lillu (v skupini sta še Slovan Bratislava in Klaksvik iz Ferskih otokov).

Krog se bo začel s sobotnim dvobojem ob 15.00 med Aluminijem in Rogaško. Letošnja novinca v prvoligaški druščini sta doslej osvojila štiri in dve točki in sta v spodnjem delu tabele na 8. in 10. mestu.

 

Tekma z Rogaško je nedvomno ena izmed najpomembnejših v tem delu sezone. „Ja, to bo mini derbi v boju za sredino lestvice, kamor lahko posežemo oboji. Liga je izenačena, zato vsako tako srečanje izenačenih tekmecev šteje veliko, ne bo pa odločilno. Rogaške nikakor ne bomo podcenjevali, gre za zelo neugodno ekipo in bo treba vložiti veliko napora v to, da bi tekmo dobili. Verjamem v igralce in v to, da bomo v pravem trenutku v pravi dnevni formi. Doslej smo dosegli 8 golov, prejeli pa smo jih 11, tako da bo zelo pomembno popraviti koncentracijo v obrambi – le proti Radomljam smo srečanje končali brez prejetega gola. Veliko smo delali na psihološki pripravi, da ostanemo zbrani, disciplinirani in mirni, ne glede na to, ali povedemo ali se znajdemo v zaostanku. Tekma traja 90 minut, ne sme biti prevelike evforije in ne prevelikega padca. Če bi samo v zadnjih minutah dosedanjih srečanj obdržali boljšo koncentracijo, bi imeli štiri točke več (pri remiju s Celjem in porazu z Olimpijo, op. a.) in bi bili precej višje na lestvici. To so minute, ki nas delijo od veliko boljšega izkupička,“ je dejal trener Aluminija Robert Pevnik.

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300