V soboto vrhunec dogajanja na Mestnem stadionu
Šport
Tipografija

V organizaciji Zavoda za šport bo tudi letos organiziran Ptujski športni vikend, ki bo v svoji 29. izvedbi ponovno združil preko 30 klubov in društev, ki se bodo predstavili s svojo dejavnostjo.

„Tudi letos smo združili moči s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj, ki bo organiziral lasten projekt Sejem prostega časa, kar pa lepo sovpada z našim projektom Predstavitev klubov in društev. Vrhunec dogajanja bo zagotovo Mini olimpijada za otroke ptujskih in okoliških vrtcev, po napovedih bo število vključenih otrok okrog 200. Otroci bodo uživali v številnih športih, ki se bodo tokrat predstavili, osnovni namen pa je, da se čim več teh otrok v nadaljevanju vključi v športno dogajanje,“ je dejal direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj.

V četrtek sta že bila izvedena dogodka balinanje in footgolf, v petek dopoldan bo Športni dan za OŠ Mladika, v soboto pa bo na Mestnem stadionu vrhunec dogajanja za vse starostne kategorije: predstavitev Šole zdravja, kolesarjenje, animacija za otroke, predstavitev uniformiranih poklicev, turnir v odbojki na mivki, košarkarski turnir, predstavitev šole golfa, šport invalidov ... Tudi za glasbo bo poskrbljeno, saj se bo predstavil band Gimnazije Ptuj.

V nedeljo dopoldan bo na sporedu 5. Tek Vivat Poetovio, tek po ptujskem parku v obliki krogov dolžine 1 km. Spet ne bo štela hitrost, ampak število pretečenih krogov v času od 10. do 13. ure. Zanimivo bo tudi na kartodromu v Slovenji vasi, kjer se bo možno preizkusiti v kartingu.

Organizatorji vabijo vse športne navdušence, da se preizkusite v številnih športih ter spoznate delovanje različnih klubov in društev iz MO Ptuj.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300