Tamara Zidanšek: „Cilj je konstantno igranje na čim višjem nivoju“
Šport
Tipografija

Tamara Zidanšek bo naslednji teden dopolnila 25 let, trenutno pa je najvišje uvrščena Slovenka na svetovni ženski računalniški lestvici WTA – na 85. mestu (Kaja Juvan je 89.).

Še višje je med dvojicami, kjer je članica TOP 50 igralk sveta, najdemo jo na 49. mestu. Trenutno je članica TK Terme Ptuj na pripravah na španskih Tenerifih (ob zahodni afriški obali), kjer v domala idealnih pogojih s svojo ekipo pili podrobnosti pred začetkom nove sezone 2023.

V kratkem pogovoru se je najprej ozrla v leto 2022: „Sezona 2022 se je začela zelo dobro (polfinale turnirja WTA 250 v Adelaidu, 3. krog OP Avstralije, op. a.). V nadaljevanju se je zgodilo veliko stvari in četudi nisem najbolj zadovoljna z rezultati, moram na sezono gledati iz pozitivnega zornega kota – veliko sem se naučila, kar je po mojem mnenju za življenje največ vredno. Vse te pridobljene izkušnje bom poskušala uporabiti v naslednjih letih, tako na igriščih kot izven njih.“

Naslednje vprašanje se je dotikalo priprav na novo sezono. „Celotne priprave smo opravili na Tenerifih, podobno je bilo tudi lani. Trenutno smo že v zaključni fazi, veseli pa me, da je zaenkrat vse potekalo zelo dobro in po načrtih. Z mano sta teniška trenerja Carl Maes in Alejandro Cenzano, Pedro Zierof Minguez je kondicijski trener, za fizično pripravo pa skrbi Lucia Perez,“ je povedala Tami.

Nova sezona je praktično pred vrati, prvi turnirji se na južni polobli začenjajo dva dni po novem letu. „Igranje na turnirjih bom začela na Novi Zelandiji, prvi turnir imam v načrtu v Aucklandu (WTA 250, 2. do 8. januar), naslednjega pa v Hobartu v Tasmaniji (WTA 250, 9. do 15. januar). Tretja postaja je že Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu (16. do 29. januar). Moj cilj za sezono 2023 je konstantno igranje na čim višjem nivoju. Trenutno igram dobro in sem pripravljena na vse izzive. A tenis je tudi mentalna igra in vsak k igri pristopa drugače. Imam začrtan plan, ki mu zaupam in mu bom sledila,“ je zaključila Zidanškova.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300