Nogomet: Zavrčani so z mlado ekipo neznanka
Šport
Tipografija

Nogometni ples ta konec tedna pričenjajo tudi drugoligaši. Zavrčani bodo po nekaj letih spet igrali v drugem nivoju slovenske nogometne konkurence, glede na vse dosedanje dogajanje v prestopnem roku pa nikakor niso med favoriti. Nasprotno, imajo izjemno mlado zasedbo, saj so klub zapustili praktično vsi najbolj izkušeni igralci. Zaradi tega je pred njimi negotovo prvenstvo, kjer se bodo uveljavljali domači igralci, ki so bili po večini vzgojeni v lastni šoli. Vse to je obenem porok za kakšnega gledalca več na tribuni, saj celoten kader z izjemo Monjaca prihaja z območja v polmeru 50 kilometrov od Zavrča. Tako lahko letos zares govorimo o precej domači ekipi, kar je bil v preteklih letih večkrat (tudi upravičen) glavni očitek klubu.

Zavrčani začenjajo na Primorskem, njihovi prvi tekmeci bodo Ankarančani, na drugi tekmi pa jih že čaka dvoboj s tradicionalnim sparing partnerjem – Veržejem. Za nas bo nedvomno najzanimivejši dvoboj s ptujsko Dravo; ekipi se bosta pomerili v 7. krogu, predvidoma 18. septembra.

Prihajajoča sezona bo za Zavrč v mnogočem prelomna. Po treh letih igranja med elito bodo spet nastopili med drugoligaši in to z bistveno pomlajeno ekipo. Zato je težko reči, kam Zavrčani merijo, tudi sami se izogibajo pogovoru o svojih ciljih. Pripravljalne tekme so odigrali odlično (takrat še z Golubarjem, Cvekom, Matjašičem, Rogačem, Kokorovičem …), bili so zelo prepričljivi, toda prijateljske tekme so eno, prvenstvene pa nekaj povsem drugega. Zaradi mladosti moštva, ki je v tem trenutku številčno še nekoliko okrnjeno, lahko pričakujemo nihanja, to pa je seveda povsem normalno. V napovedih je previden tudi strateg Željko Orehovec:

tp

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300