Več rojenih in priseljenih tudi po zaslugi občinskih ukrepov
Politika
Tipografija

Po podatkih državnega statističnega urada se je Ormož lani prvič po dolgem času znašel med tistimi slovenskimi občinami, ki so zabeležile pozitiven skupni prirast.

Skupni prirast prebivalstva združuje tako naravni kot selitveni prirast; ker je bil pozitiven, to pomeni, da je bil v občini seštevek rojenih in priseljenih večji od seštevka umrlih in odseljenih. Ob dobri novici so v občinski upravi takoj zadovoljno »pristavili piskrček«; prepričani so namreč, da so zanjo delno zaslužni tudi oni, in sicer zaradi številnih vabljivih občinskih ukrepov za mlade.

Med njimi so razpisi za reševanje stanovanjskega problema, sofinanciranje plačila komunalnega prispevka, komunalno opremljanje parcel za gradnjo stanovanjskih hiš v Ormožu, Ivanjkovcih in Miklavžu pri Ormožu ter nova delovna mesta v poslovni coni.

Občina Ormož, ki se ponaša s certifikatom Mladim prijazna občina, razpisuje štipendije za dijake in študente, poleg tega podpira delo mladih v občinskih društvih in organizacijah, mladi pa se aktivno vključujejo tudi v delovanje občine preko otroškega parlamenta, komisije za mladinska vprašanja in mentorstva za mlade, Lasov projekt, ki so ga začeli skupaj z Ljudsko univerzo Ormož.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300