Občina minusa šole (za zdaj) ne namerava pokriti
Politika
Tipografija

Osnovna šola Žetale, ki povezuje okrog 45 vrtčevskih otrok in nekaj čez 100 učencev, je leto 2023 končala z minusom na računu, enako leto prej. »Enostavno ne razumem, kako je do tega prišlo in zadeve ne znam pojasniti, prevzemam pa vso objektivno odgovornost,« je dejala ravnateljica Silvestra Klemenčič.

Sredi marca se je sestal svet zavoda OŠ Žetale, ki je potrdil poslovni del letnega poročila za leto 2023, medtem ko je za računovodski del zavodu naložil, da poročilo še popravi oz. uskladi. »Zaradi neusklajenih podatkov gre za stresno situacijo za šolo in občino, več ne bi komentiral, dejstvo pa je, da morajo zadeve rešiti v hiši,« je skopo dejal svetnik Matjaž Kopše, ki je tudi predstavnik občine v svetu zavoda.

Šola naj bi leto 2023 končala z 12.866 evri primanjkljaja, razkriva poročilo OŠ Žetale, ki ga je pod drobnogled vzela tudi notranja revizija Skupne občinske uprave občin Spodnjega Podravja. Slednja občini predlaga, da od OŠ Žetale zahteva razkritje realizacije finančnega načrta, vzroke negativnega poslovnega izida že za leto 2022 in pripravo sanacijskega načrta. OŠ Žetale je namreč po podatkih, sporočenih v spletno bazo Ajpes, že ob koncu leta 2022 zabeležila primanjkljaj v višini 17.511 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300