Revizorske ugotovitve vznemirile nekdanjega župana Mariniča: »Imam čisto vest«
Politika
Tipografija

Dve revizijski hiši, ki jima je bilo do marca letos izplačanih skupno 12.000 evrov, sta opravili nadzor poslovanja Občine Videm v letu 2022. Revizorji so ugotovili več domnevnih nepravilnosti, nekaj od teh ugotovitev je bilo predstavljenih tudi v članku v Štajerskem tedniku. Na povzetke ugotovitev se je nedavno odzval tudi Branko Marinič, ki je držal krmilo občine pred dvema letoma. Marinič pravi, da ima čisto vest, obenem pa se sprašuje, zakaj je bilo potrebno naročilo in plačilo izbranih zunanjih revizijskih hiš, medtem ko Občina Videm že plačuje storitve notranje revizijske službe za občine Spodnjega Podravja.

V članku je bilo na podlagi revizijskih ugotovitev izpostavljenih več področij, med drugim prodaja zemljišč na območju nekdanjih farm v Dražencih, naročilnice za nabavo higienskih in drugih pripomočkov ter izdelkov in seveda sum korupcijskih tveganj na področju gradnje oz. obnove cest. »Ko si v pokoju, je zaželeno, da uživaš svoj mir, poznam stvari, razpolagam z izkušnjami. Članek in vsebina sta me vznemirila in prav je, da se sliši tudi moja stran. Prav je, da si nalijemo čistega vina,« je poudaril Marinič. In kakšna je resnica nekdanjega župana oz. če uporabimo ime znane oddaje Kdo vam laže … Na zapis revizorjev, da so v zadevi prodaje zemljišč na območju nekdanjih farm arhivirane le pisemske kuverte in da ni evidentirane nobene ponudbe, pravi: »V postopku prodaje smo bili izredno dosledni, kompletna dokumentacija je zbrana in mora biti. Vprašanje pa je, katero dokumentacijo je sedanje vodstvo posredovalo revizorjem.«

O drugi cenitvi zemljišč v vrednosti 800.000 evrov, ki je sledila prvi, ki je zemljišča ocenila na 1,4 milijona evrov, pa je povedal: »Cenilec je prvotno prognoziral ceno za zemljišča, ko bi bile parcele že urejene.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300