»Nesmiselno je nadzirati samega sebe«
Politika
Tipografija

Že imenovanje članov nadzornega odbora (NO) je v času konstituiranja nove destrniške oblasti pri opoziciji sprožilo veliko slabe volje, saj v odbor ni prišel nobeden od treh kandidatov, ki jih je ta predlagala. Ogenj, ki je od takrat tlel, pa je znova razplamtelo prvo poročilo o opravljenem nadzoru.

Svetnikom ga je predstavila predsednica NO Elizabeta Fras, ki je povedala, da so občinski nadzorniki pod drobnogled vzeli obratovalne stroške v kulturni dvorani za leto 2022 ter vlaganja v vzdrževanje in gradnjo občinske komunalne infrastrukture; lotili so se rekonstrukcij lokalnih cest in javnih poti Jiršovci–Lovrec, Placar–Bračič in Jiršovci–Jus.

Brez nepravilnosti in upoštevajoč KPK

Ugotovili so, da je Kulturno društvo prostore uporabljalo 160 dni, zgolj deset ur na teden, poleg tega so v dvorani 13 dni potekali razni dogodki, prireditve in koncerti. Ker je to premalo za pokrivanje stroškov, NO predlaga promocijske aktivnosti za večjo zasedenost kulturnega doma, sicer bo treba stroške optimizirati. Pri pregledu izvedbene dokumentacije za rekonstrukcije omenjenih cestnih odsekov NO ni odkril nepravilnosti, pač pa je samo priporočil, da občina v prihodnje zaračuna kazen za primer zamujanja pri rokih dokončanja del, določenih v pogodbi.

Anton Kovačec je opozoril na navzkrižje interesov pri delu NO. »Poslovanje kulturne dvorane je pregledoval Marko Pukšič, član KD Destrnik in sin prejšnjega župana Franca Pukšiča. V tem primeru bi se moral iz nadzora izločiti.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300