Destrnik: Debata o (ne)smotrnosti zaporednih občinskih dopisnih sej
Politika
Tipografija

Paranoja opozicije ali manipulacija oblasti?

Na četrti redni seji občinskega sveta se je zapletlo že na samem začetku: najprej zaradi opozicijskega predloga o razširitvi dnevnega reda, kar je županja Vlasta Tetičkovič - Toplak zavrnila, nato pa pri potrditvi zapisnikov.

Prve štiri točke so se namreč nanašale na štiri zapisnike z zadnjih sej. Robert Simonič je županjo spomnil na izjavo, ki jo je o očitkih, da občino še vedno vodi njen predhodnik Franc Pukšič, dala na zadnji redni seji. »Takrat ste dejali, da Pukšič nima vpliva na vodenje občine. Pa vendar občani pravijo, da se bivši župan sam hvali, da je v resnici on glavni, da vi delate vse po njegovih navodilih, svetniki pa smo zgolj v vlogi glasovalnega stroja.«

Mantra o Pukšiču

»Znova vam pravim, da vpliva nima in ne morem odgovarjati za njegove domnevne izjave. Povabimo ga na eno od naslednjih sej in ga lahko takrat vprašate. Je pa res, da je vsak občan, če je koristen za občino, dobrodošel. Tako se lahko prav Pukšiču zahvalimo, da nam je uredil sestanek s T2 in se zdaj optika po tistem, ko je za nekaj časa vse zastalo, spet pospešeno dela. Bolj kot to, kdo je zanjo zaslužen, je verjetno pomembno, da optiko imamo, kajne?« mu je odgovorila županja.

Neizkušenim svetuje previdnost

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300