Ptuj: Zaradi dodatne obremenitve lokalnih cest zahtevajo dodatne pločnike
Politika
Tipografija

Ptujski mestni svetniki so na današnji seji izrazili pomisleke glede varnosti na lokalnih cestah, ki so zaradi gradnje avtocestnega odseka do Gruškovja mnogo bolj obremenjene kot sicer. Župan Miran Senčar napoveduje, da bodo od državnih oblasti zahtevali izgradnjo dodatnih pločnikov.

Mestni svetnik NSi Janez Rožmarin meni, da je občina prepočasna pri izvajanju investicij in prijavljanju na različne razpise, s katerimi bi lahko te investicije izvajala. V kritiki se mu je pridružil mestni svetnik SDS Marjan Kolarič, ki upa na več aktivnosti občine pri pridobivanju evropskih sredstev, še posebej na področju vlaganj v prometno infrastrukturo. Kot je dejal, je Ptuj na zadnjem mestu med mestnimi občinami v Sloveniji, kar zadeva vlaganja v ta namen, zato se sprašuje o ustreznosti skrbi za varnost lokalnih prebivalcev.

Župan Senčar se je strinjal, da so nekatere lokalne ceste zaradi obvozov ob izgradnji avtocestnega odseka do mejnega prehoda Gruškovje mnogo bolj obremenjene, zato bodo od državnih oblasti zahtevali izgradnjo dodatnih pločnikov. "Zaradi avtoceste bodo stranske obvozne ceste bistveno bolj obremenjene in s tem bodo predstavljale večjo nevarnost za naše občane," je pojasnil.

Zato bodo po njegovih besedah zahtevali od Darsa in Direkcije RS za ceste, da financirata izgradnjo novih pločnikov na povezavi od Vidma proti Turnišču ter ureditev novega priklopa na južno ptujsko obvoznico, kjer je zdaj nadvoz.

"Zaradi povečanega prometa imamo težave z zastoji, kar povzroča tudi škodo v gospodarstvu, zato bodo naše zahteve ostre," je zatrdil župan. Kljub temu so številni mestni svetniki menili, da bi morala biti občina pri teh svojih zahtevah mnogo odločnejša kot doslej, da bi bile obljube tudi uresničene.

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300