Občinam za sofinanciranje v poslovne cone na voljo 11,5 milijona evrov
Politika
Tipografija

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v petek objavilo javni razpis za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo za obdobje 2016-2017. Občinam je za sofinanciranje vlaganj v dograditev ali razširitev ekonomsko-poslovnih con na voljo nekaj manj kot 11,5 milijona evrov.

Od 11.466.666,66 evra nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj jih je 65,11 odstotka razpisanih za vzhodno kohezijsko regijo in 34,89 odstotka za zahodno kohezijsko regijo. za manj razvito vzhodno regijo je tako namenjenih 7.466.666,66 evra in za bolj razvito zahodno regijo štirje milijoni. Koriščenje sredstev bo mogoče v proračunskih letih 2016 in 2017, oziroma do porabe sredstev.

Kot so poudarili na gospodarskem ministrstvu, je namen izvedbe javnega razpisa zagotoviti pogoje za razvoj tistih podjetij, ki na določenih lokacijah beležijo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni.

Nepovratna sredstva bodo dodelili za sofinanciranje investicijskih projektov dograditve ali razširitve ekonomsko-poslovne infrastrukture na območjih ekonomsko-poslovnih con, upravičenci pa so občine, ki so hkrati investitor in nosilec operacije.

Rok za predložitev vlog za sofinanciranje operacij je 25. julij, sofinancira pa se lahko največ 90 odstotkov upravičenih stroškov operacije, preostanek pa zagotovi občina iz lastnih sredstev.

Sta

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300