Nepovezani poslanec Čuš spisal interpelacijo zoper Gašperšiča
Politika
Tipografija

Nekdanji poslanec SDS Andrej Čuš, ki je po nedavnem izstopu iz stranke zdaj nepovezani poslanec, je spisal osnutek interpelacije zoper infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča. Temu med drugim očita delovanje proti gradnji drugega tira in izvajanje političnih pritiskov, tudi v primeru Luke Koper. Čuš zdaj potrebuje še podpise devetih poslancev.

Kot je Čuš zapisal na svojem Facebook profilu, Gaperšiču v osnutku interpelacije očita stališča in delovanje, ki nasprotujejo izgradnji drugega tira med Divačo in Koprom, s čimer po njegovem prepričanju ogroža vitalne nacionalne interese Slovenije.

Ob tem ministru očita stalne politične pritiske in politično kadrovanje, pri tem pa navaja očitke o pritiskih na račun ministra s strani nekdanjega prvega nadzornika Darsa Roberta Lična in prve nadzornice Luke Koper Alenke Žnidaršič Kranjc. Ta ga je obtožila pritiskov po menjavi predsednika uprave Luke Dragomirja Matića.

Med ministrove grehe je Čuš uvrstil še neuspešno elektrifikacijo in posodobitev železniške proge Pragersko-Hodoš, kjer trenutno zaradi zapletov pri gradnji daljnovoda še vedno v zelo omejenem obsegu vozijo električni vlaki, izgubo nadzora nad področjem, za katerega kot minister odgovarja, in netransparentnost delovanja.

Na koncu Čuš ministru očita še kršitev zakonov o integriteti in preprečevanju korupcije ter o gospodarskih družbah, kodeksa Slovenskega državnega holdinga in etičnega kodeksa vlade.

Poslanec je prepričan, da gre v omenjenih primerih pritiskov za politično kadrovanje in delovanje po metodah mafije. "Gre za to, da elita z vsemi sredstvi utiša tiste, ki si upajo misliti s svojo glavo in delajo v korist Slovenije," je oster.

Z osnutkom interpelacije bo Čuš v prihodnjih dneh stopil do poslank in poslancev, potrebuje pa podporo najmanj devetih. V uspeh je prepričan, več pojasnil pa napoveduje za torek.

Sta

Najbolj brano

Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje živali do treh let zapora Nova zakonodaja o ravnanju z živalmi: za mučenje...
Torek, 07 Junij 2016 10:00
Februarja so na pobudo društva Ustavimo pasje borbe v Združeni levici pripravili predlog novele kaze...

Preberite več...

Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa križem rok Ptuj: Mesto propada, podgane se redijo, oblast pa...
Petek, 24 Junij 2016 20:30
Junijska redna seja ptujskega mestnega sveta je bila daljša kot običajno: trajala je dobre tri ure, ...

Preberite več...

Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja Sveta Trojica: Zavrnili so vrhunskega motokrosista Tima Gajserja...
Torek, 13 Avgust 2019 23:40
Osek v občini Sveta Trojica je bil nekoč znan po motokros progi, na kateri so se odvijale tako držav...

Preberite več...

Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo nosile občine in starši Maske v šolah: Ministrstvo predpisalo, stroške pa bodo...
Torek, 25 Avgust 2020 07:14
S prvim septembrom bodo učilnice ponovno napolnili šolarji, seveda ob upoštevanju priporočil Naciona...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300