Štajerski tednik
© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V centru mesta le redki gostinci ponujajo malico, stalna ponudba pa je pestra


Dženana Kmetec
10. 8. 2024, 02.59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Številni gostinci se v zadnjih letih, sploh po epidemiji, srečujejo z velikimi kadrovskimi težavami. Večina tistih, ki vztrajajo, vloži ogromno časa, truda in dela. Kuhajo, strežejo, pospravljajo, pripravljajo, mnogi živijo za gostinstvo. Kar nekaj ptujskih lokalov ima dolgoletno tradicijo, na kar smo lahko še posebej ponosni. Trenutna ponudba jedi v mestu je precej pestra, zelo malo pa je gostiln, ki ponujajo malice.

1723122088_cg_malice.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Zaprtje restavracije Perutnine Ptuj v središču mesta pred leti je pustilo grenak priokus. Tudi nekajmesečno zaprtje gostilne Pri pošti je nakazovalo, da stanje v gostinstvu ni rožnato. A k sreči se je hitro našla in opogumila gostinka iz Italije, ki je oživila zgodbo, za katero smo se bali, da je končana. Gostilna Pri pošti ponovno obratuje. S popolnoma prenovljenim, drugačnim konceptom. Ponujajo italijansko, sveže pripravljeno hrano. Čez teden vsak dan ponujajo raznolike malice, ob petkih in sobotah pa posebne šesthodne večerje z vključeno pijačo. „Trudim se zmeraj pripraviti kaj dobrega, novega. Ljudje so se hitro navadili na našo kuhinjo, radi pridejo, probleme pa imamo s kadrom, zelo težko dobimo pomoč v kuhinji in natakarje, tako da dejansko moraš ogromno narediti sam,“ priznava Teresina Veronese, Italijanka iz Vincenze, ki živi v Halozah.

Tradicionalne jedi, predstavljene na sodoben način

Ribje jedi in odlična kitajska hrana, tudi klobasice in čevapčiči ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.