Podjetniški zajtrk: Podjetnik potrebuje ogromno znanj
V OOZ Ptuj so pred dvema letoma začeli organizirati podjetniške zajtrke kot obliko povezovanja, druženja, izobraževanja in iskanja rešitev na odprta vprašanja podjetnikov in obrtnikov. Podjetniški zajtrki so postali tradicionalni, dobra udeležba pa je samo potrditev, da so takšni dogodki še kako pomembni, poudarja predsednik OOZ Ptuj Hugo Carli, ki je zajtrke tudi uvedel.

Praviloma je vsak zajtrk v drugi občini, nanj na poleg obrtnikov povabijo tudi strokovnjake z določenih področij. „S temi zajtrki na neformalen način povezujemo obrtnike, podjetnike, da pridobijo tista znanja, ki so aktualna, kot npr. zaposlovanje tujcev, sončne elektrarne, omrežnine po novem ipd.,“ je povedal direktor OOZ Ptuj Boris Repič.
Na septembrskem podjetniškem zajtrku v restavraciji Pan v Kidričevem sta bili v ospredju dve temi: brezplačna izobraževanja podjetnikov in njihovih zaposlenih, ki sta jo predstavili direktorica LU Ptuj Mojca Volk in Lea Štiberc ter finančna stabilnost podjetnika, ki jo je predstavil Peter Herman, finančni svetovalec.
Preberite več v Štajerskem Tedniku