Marmelade unikatnih okusov: Prodaja boljša kot lani
Promocija lokalno pridelanih in izdelanih daril se obrestuje, opažajo ponudniki, tudi tisti manjši, kot je Kmetija Stopnišek iz Žetal. »Ljudje najprej vidijo izdelek, ga poskusijo, nato pa običajno pokličejo za nakup. In letos se je resnično obrestovalo, da sva se malo predstavila okoli,« je povedala Jerica.

Zakonca Stopnišek na kmetiji v Dobrini predelujeta zelenjavo z domačega vrta, sadje in zelišča s strmih haloških travnikov. Dopolnilno dejavnost prodaje domačih pridelkov in izdelkov sta registrirala že pred desetletjem. »Sprva sva prodajala svežo zelenjavo, a sva hitro spoznala, da to ni to, kar želiva, saj je bil dohodek izjemno skromen. Odločila sva se poiskati dodano vrednost s predelavo. Ne ustvarjava bogastva, da ne bo pomote, je pa neki dohodek, obenem pa še osebno zadovoljstvo, ko ti uspe dognati neki izdelek in si zanj nagrajen, obenem pa steče tudi prodaja,« sta povedala Jerica in Anton. In v prazničnem mesecu je prodaja še posebej uspešna, tudi v primerjavi z lani, pravita. »V promet gredo marmelade unikatnih okusov, na primer hruške in mete, jagode in rožmarina, robide in pehtrana, prodajamo pa tudi tradicionalne okuse. Tako da se za vsakogar nekaj najde.« Priljubljena je tudi sušena zelenjavna mešanica, za katero sta na Dobrotah slovenskih kmetij prejela zlato priznanje, pa razni likerji, čaji …
Preberite več v Štajerskem Tedniku