Poslovne ideje dijakov: Od domačih jogurtov do salam z bučnicami
Ptujska Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo mladim poskuša prenesti tudi vedno bolj pomembna podjetniška znanja. V okviru strokovnega modula Podjetništvo in trženje dijaki v zaključnem letniku iščejo in razvijajo ideje, kako postati podjetnik, s čim se ukvarjati, kaj jih osrečuje, kaj bi želeli delati, pri čemer je glavni moto spremeniti hobi v delo.

Po besedah ravnateljice Darje Harb na šoli posvečajo veliko pozornosti razvijanju ključnih kompetenc pri dijakih, kot so zavedanje strokovne odgovornosti, veščine poslovnega komuniciranja in nastopanja, načrtovanje poslovne dejavnosti ter učenje iz lastnih izkušenj oziroma učenje drug od drugega: »Zelo pomembno je povezovanje teorije in prakse, kjer je ključnega pomena tudi medpredmetno sodelovanje.«
Moje sanje naj bodo moja resničnost
Dijak Žan Semenič je skušal stare običaje in dediščino uresničiti v enem izdelku:
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se