Štajerski tednik
© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poslovne ideje dijakov: Od domačih jogurtov do salam z bučnicami


Estera Korošec
24. 4. 2021, 21.15
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ptujska Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo mladim poskuša prenesti tudi vedno bolj pomembna podjetniška znanja. V okviru strokovnega modula Podjetništvo in trženje dijaki v zaključnem letniku iščejo in razvijajo ideje, kako postati podjetnik, s čim se ukvarjati, kaj jih osrečuje, kaj bi želeli delati, pri čemer je glavni moto spremeniti hobi v delo.

1619093767_ek_poslovna_ideja.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Po besedah ravnateljice Darje Harb na šoli posvečajo veliko pozornosti razvijanju ključnih kompetenc pri dijakih, kot so zavedanje strokovne odgovornosti, veščine poslovnega komuniciranja in nastopanja, načrtovanje poslovne dejavnosti ter učenje iz lastnih izkušenj oziroma učenje drug od drugega: »Zelo pomembno je povezovanje teorije in prakse, kjer je ključnega pomena tudi medpredmetno sodelovanje.«

Moje sanje naj bodo moja resničnost

Dijak Žan Semenič je skušal stare običaje in dediščino uresničiti v enem izdelku:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

sun-bright

Trenutno

22 °C

Jasno

četrtek, 1. 5

Jasno

9 / 24 °C sun-bright

petek, 2. 5

Delno oblačno

10 / 26 °C cloud-sun

sobota, 3. 5

Delno oblačno

12 / 25 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.