Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Kultura
Tipografija

Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. Kot vse kaže, so zelo blizu realizacije, prve šolarje naj bi po optimističnem scenariju vpisovali že za naslednje šolsko leto. To točko je včeraj obravnaval tudi dornavski občinski svet.

Želja, da Ptuj dobi podružnico Waldorfske šole Maribor, je stara že nekaj let. Ker jim na Ptuju v tem času ni uspelo najti primernih prostorov, so se lotili navezovanj stikov tudi z okoliškimi občinami in župani. Kot pravi Slavko Podbrežnik, predstavnik Iniciative, so v Dornavi pri županu Rajku Janžekoviču naleteli na izjemno veliko posluha. Idejo, da prostore nekdanje podružnice OŠ Dornava na Polenšaku oživijo, je podprl in stekli so resni dogovori. Kot pravi Podbrežnik, stvari še niso dokončno dorečene, a ker je interes tako vodstva mariborske šole, pod okriljem katere bi na Polenšaku delovali, pa tudi okolja za to velik, in ker so prostori, ki so jim jih ponudili, v dobrem stanju, je zelo verjetno, da bodo otroke vpisovali že kmalu in bo septembra šola na Polenšaku ponovno polna otroškega veselja.

V začetku naj bi na Polenšaku delovala podružnica mariborske Waldorfske šole, a Podbrežnik je prepričan, da tako zaradi lokacije kot usmeritev, ki jih zagovarja waldorfska pedagogika, že v nekaj letih uspejo doseči, da bodo povsem samostojna enota.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300