Začenja se Art Stays: Novost bo galerija v najožji uličici
Kultura
Tipografija

V sklopu otvoritvenega vikenda 22. festivala sodobne umetnosti, ki bo potekal od 4. do 7. julija pod naslovom Prostor, se bodo zvrstile številne prireditve: razstave, koncerti, delavnice, performansi, pogovori in še nekateri drugi dogodki, ki se bodo poglobili v temo letošnjega festivala. Ta se sprašuje o tem, kaj je prostor, o kakšnem prostoru govorimo in ali je tisto okoli nas res vse, kar obstaja.

S festivalom bodo dihala številna prizorišča: Galerija mesta Ptuj, dominikanski samostan, Miheličeva galerija, ptujski grad in njegov vzhodni stolp, razstavišče v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, Galerija Magistrat, Ozka galerija, Galerija FO.VI, razstavišče Kreativnega centra Breg, oder na Slovenskem trgu ter trgi in ulice starega mestnega jedra. Razstave bodo na ogled vse do 8. septembra.

Ptuj z letošnjim festivalom pridobiva novo galerijo z razstavo Industrijski prostori nedavno preminulega priznanega ptujskega fotografa Srdana Mohoriča. Najverjetneje gre za najožjo galerijo, ki bo odprla svoj ozki prehod v uličico brez imena, ki se skriva za nedavno prenovljenim hramom kulture Stara steklarska.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300