Zbori OŠ Mladika: stoječe ovacije za mlade pevce
Kultura
Tipografija

Občinstvo je bilo ob nedavnem nastopu vseh pevskih zborov OŠ Mladika vidno ganjeno.

Marsikomu se je orosilo oko, ko so mladi pevci stopili med ljudi, jim segli v roke in zapeli pesem Med iskrenimi ljudmi. Bučni aplavz in stoječe ovacije so prav gotovo dokaz, da je bil tokratni dogodek res izjemen in poln čustev.

Na letošnjem koncertu v šolski telovadnici je nastopalo več kot 100 otrok. Zborovodkinja vseh treh zborov je Jasna Drobne, ki je izjemno ponosna na vse nastopajoče in izvedeni program. Glavni namen koncerta je predstavitev celoletnega dela in zbiranje prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo v celoti namenili za kritje delnih stroškov bivanja v Bratislavi.

Otroški pevski zbor se je tokrat predstavil s programom, s katerim je na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi osvojil zlato priznanje. Mladinski pevski zbor je izvedel muzikal z naslovom Lepotica ob Dravi, ki so ga prvič predstavili širši javnosti ob 120-letnici šole. Ob koncu so skupaj zapeli otroci vseh treh zborov, in sicer Dan ljubezni, Med iskrenimi ljudmi ter Ko se smeješ. Obiskovalci, predvsem starši, dedki in babice ter drugi ljubitelji zborovskega petja, so mlade nagradili z bučnim aplavzom in stoječimi ovacijami.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300