Prva samostojna razstava devetošolke Tise Julije Golob
Kultura
Tipografija

Tisa Julija Golob je že pri rosnih dveh letih pokazala izjemen talent za likovno ustvarjanje. Njeni žareči sončki, ki jih je risala s flomastri, so posebni, drugačni, edinstveni.

Ena izmed slik iz tistega obdobja je našla prostor tudi na njeni prvi samostojni razstavi v Galeriji Magistrat v ptujski Mestni hiši z naslovom »Moje slike, moje sanje«. Mlado umetnico je na slavnostnem odprtju presenetilo veliko število ljudi, ki so prišli samo zato, da bi si ogledali njene umetnine. Odprtje razstave je bilo izjemno ganljivo in polno čustev, saj se Tisa Julija s svojo prvo samostojno razstavo na nek način poslavlja od osnovne šole. Že jeseni bo dijakinja umetniškega oddelka Gimnazije Ptuj. Osnovnošolski učitelji so zelo hitro prepoznali njen talent in jo spodbujali pri umetniškem ustvarjanju. Mentorica Doroteja Širovnik je izpostavila, da je Tisa Julija že pri svojih sedmih letih ustvarila izjemen portret moškega pod soncem. Največkrat upodablja ljudi, obraze, portrete živali, tihožitja, krajine, nekatere slike so tudi abstraktne. Njena likovna dela so polna barv, mehkobe in topline, torej takšne, kot je ona sama. Slike, risbe in grafike Tise Julije so pogosto uporabljene za protokolarna darila, krasijo šolska glasila, publikacije in zbornike.

Na njene dosežke so izjemno ponosni tudi na OŠ Olge Meglič. Ravnateljica Helena Ocvirk je na odprtju razstave poudarila, da je Tisin talent izjemen.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300