Na koncertu Čez tisoč let uživali v glasbi
Kultura
Tipografija

V minoritskem samostanu na Ptuju, kjer ima sedež Zasebna glasbena šola, se vrstijo glasbeni dogodki, ki navdušujejo občinstvo vseh generacij.

Refektorij in avditorij minoritske cerkve privlačita tako domače kot tuje glasbenike oz. skupine, je povedala ravnateljica Lija Frajnkovič. Prav posebej se je vseh dotaknil nastop Wesminster Sisters iz ZDA in skupine Vivere iz Slovenske Bistrice na 6. kloštrskem večeru. Vselej pa s svojimi nastopi navdušujejo učenci skupaj z učitelji.

Konec maja so povabili na koncert Čez tisoč let ... ko naju več ne bo s Pihalnim orkestrom pod vodstvom Dejana Rakoviča in otroškim pevskim zborom pod vodstvom Neže Tement. Razveselili so z zelo pestrim izborom skladb, ki so ga sestavljali filmska glasba, slovenske popevke, duhovna glasba in vselej navdušujoča glasba bratov Avsenik. V koncert so uvedli trobila s fanfarami. Nato je občinstvo uživalo v filmski glasbi iz Harryja Potterja, venček slovenskih filmskih melodij (Kekčeva pesem, Sreča na vrvici, Sinji galeb) pa je združil orkester in otroški zbor. S pomladnimi in večno zelenimi melodijami so se predstavili v komorni skupini učenci saksofona, flavtistke pa so se v ritmičnem kanonu združile z zborom. Za drugi dodatek pa so poskrbeli učenci trobil, ki so samoiniciativno v kvartetu zaigrali Avsenikovo Na Roblek. Nastope so spremljali Daniel Tement (klavir), Peter Gojkošek (pozavna), Danijel Šegula (saksofon) in Dejan Rakovič (trobenta). Organizatorja koncerta sta bila Dejan Rakovič in Neža Tement.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300