Koncert zbora Gandin Hajdina: Tam, kjer sem doma
Kultura
Tipografija

Pevci mešanega pevskega zbora Gandin s Hajdine, ki ga vodi Saška S. Šijanec, zborovodja pa je Uroš Sagadin, so se zadnji petek v maju predstavili s samostojnim koncertom.

Sedišča v cerkvi sv. Martina so bila vsa zasedena, hajdinskim pevcem so prisluhnili številni obiskovalci, ljubitelji zborovske glasbe. Uro in pol ubranega petja je bilo za goste koncerta lepo doživetje. Pod zborovodsko taktirko profesorja glasbe Uroša Sagadina so se pevci predstavili z domačini in tujimi pesmimi z različno tematiko. Koncert so začeli s pesmijo Sv. Martin, končali pa prav tako z domoljubno Tam, kjer sem doma. Med drugim so zapeli še ljudski Nocoj pa, oh nocoj in Jabolko rudeče, zelo priljubljeno in skoraj ponarodelo Šuštarski most, pa tudi dve tuji: Malo mi za sriću triba in The sound of music. Pevce je na klavirju spremljal profesor glasbe Tom Hajšek. Poleg gostiteljev – MePZ Gandin so nastopili mladi odlični vokalisti Teo Črnivec, Vita Pilinger in Vita Stanovnik. Ambient hajdinske cerkve so napolnile zares prijetne melodije.

Čestitko in zahvalo celotnemu zboru je za odlično izpeljan koncert namenil tudi hajdinski župan Stanislav Glažar. Poudaril je, da ga zelo veseli bogato delo društev v občini, kar je lokalni skupnosti v ponos.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300