Izjemen uspeh mladih ptujskih pevk in avtoric
Kultura
Tipografija

Vida Veršič, 15-letna pevka in avtorica, je učenka 1. letnika Gimnazije Ptuj. Nuša Arnuš, 14-letna pevka in avtorica, je učenka OŠ Olge Meglič. Obe sta učenki Teje Letonja Hajšek v Vokalni šoli Arsana. Udeležili sta se 9. mednarodnega glasbenega festivala Angel Voice, ki je v Beogradu potekal od 6. do 10. maja. Festivala, ki je tekmovalnega značaja, se je udeležilo več kot 200 mladih avtorjev in izvajalcev iz 16 držav

Ocenjevala jih je mednarodna komisija profesionalnih glasbenikov, učiteljev in glasbenih producentov iz desetih držav. Del zbranih sredstev se tradicionalno nameni otrokom, obolelim za rakom.

Prvi dan je potekalo ocenjevanje 25 novih pesmi, ki so bile napisane v zadnjih treh letih. Ocenjevali soavtorje pesmi, s čimer želi organizator spodbuditi ustvarjalnost predvsem mladih pa tudi že uveljavljenih glasbenikov. Vida je osvojila 1. nagrado in grand prix (1. mesto v vseh starostnih kategorijah) za najboljši aranžma za svojo avtorsko pesem Amends, na kar je še posebej ponosna. Prav tako je osvojila 2. nagrado za svojo avtorsko pesem Think of me. Nuša je osvojila 1. nagrado za avtorsko pesem Haunting all your dreams, za katero je napisala besedilo, aranžma pa je naredila skupaj s Tejo Letonja Hajšek.

Naslednji dan sta pevki tekmovali v kategoriji duetov in z izvedbo priredbe (prir. Teja Letonja Hajšek) pesmi Toxic, Britney Spears, prav tako osvojili 1. nagrado.

Nuša Arnuš je tekmovala tudi v svoji starostni skupini za najboljšega pevca/pevko in z izvedbo dveh priredb popularne glasbe osvojila 2. nagrado.

 

 

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300