Otroški pevski zbor OŠ Destrnik-Trnovska v družbi najboljših
Kultura
Tipografija

V kulturnem centru Delavski dom v Zagorju ob Savi je 14. maja potekalo že 27. državno tekmovanje otroških pevskih zborov Slovenije. Na treh tekmovalnih koncertih je nastopilo 19 zborov iz vse Slovenije. Njihove nastope je ocenjevala komisija, ki jo je vodil Damijan Močnik.

Izpostavil je prepričljive nastope, odlične izbire sporedov, izdelano vokalno tehniko zborov ter kakovostno in predano strokovno delo zborovodij.

Letošnje 27. državno tekmovanje je potekalo v nekoliko spremenjeni obliki, saj so nastopili le otroški pevski zbori. Organizatorji Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in OI Zagorje ob Savi ter Občina Zagorje ob Savi so pripravili čudovit, pevsko obarvan dan. Zbori so med čakanjem na rezultate zapeli v središču mesta in poželi izjemno navdušenje. Letos je zapelo več kot 700 otrok, kar osem zborov in 12 zborovodij pa se je na državnem tekmovanju prvič predstavilo.

Za najboljši zbor letošnjega tekmovanja so razglasili OPZ GŠ Koper in podružnice Izola.

Med najboljše zbore so se letos uvrstili tudi pevci OPZ OŠ Destrnik-Trnovska vas. Pobrali so več priznanj, med njimi dve posebni. Dosegli so 90 točk in bili tudi eni od štirih dobitnikov zlatega priznanja z odliko.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300