Poslovilni koncert ansambla Šarmerji: Čustveno slovo s pesmijo
Kultura
Tipografija

Po več kot enaindvajsetih letih delovanja so v nedeljo, 7. aprila, s koncertom v Športni dvorani v Juršincih, z aktivnim delovanjem zaključili člani ansambla Šarmerji s Polenšaka. Niso se potuhnili in po tihem umaknili, poslovili so se v slogu, s pesmijo, s koncertom.

Začetki ansambla segajo v leto 2002. Sprva so se imenovali trio Upanje, ki so ga sestavljali harmonikar David Golob, kitarist Marjan Petek in basist Marko Horvat. Leto kasneje se je ansamblu pridružil vokalist Bogdan Vršič. V času, ko so nastopali kot trio Upanje, je nastala njihova prva avtorska skladba in videospot Le pesem ti poklanjam. Leta 2006 so se poimenovali v ansambel Šarmerji.

Sestav se je skozi leta malenkost spreminjal, iz tria je nastal kvartet, vmes se je ansamblu pridružil kitarist Roman Janžekovič, basista Marka Horvata pa je zamenjal Tomaž Plohl.

Na enem od koncertov so fantje srečali Ptujčanko pevko Špelo Huzjan in začelo se je triletno sodelovanje. Njihov menedžer je bil Špelin oče Luka Huzjan. V tistem času so posneli veliko pesmi, med njimi tudi prepoznavno skladbo Marjetica. Udeleževali so se tudi festivalov na Vurberku in na Ptuju.

Zadnja tri leta delovanja so ansambel sestavljali sami »avtohtoni« domačini s Polenšaka in okoliških vasi: Marjan Petek, David Golob, Tomaž Plohl in Blaž Kukovec.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300