Romana Aniya Ercegović: „Naš resnični dar je tisto, kar nas veseli“
Kultura
Tipografija

Romana Aniya Ercegović, Ptujčanka, doktorica znanosti na področju dramaturgije, gledališka in literarna ustvarjalka, mama, je marca letos predstavila svojo novo slikanico z naslovom Travnik čarobne lepote, ki jo krasijo čarobne ilustracije Simone Čudovan. Skupaj sta ustvarili že veliko čarobnih dežel in nekaj gledaliških predstav. Za svoje knjižne stvaritve pa sta ustanovili založbo Srčne knjige.

Pravljica Travnik čarobne lepote ima tudi notne zapise treh pesmic in povezavo do video posnetkov s pesmicami. Primerna je za otroke različnih starosti, zlasti še med 5. in 10. letom. Uvrstili naj bi jo tudi v program novega abonmajskega leta MG Ptuj. V tem času pripravlja več literarnih večerov, 11. aprila bo tudi v ptujski knjižnici.

Zgodba govori o deklici Ani, ki pride domov k svojemu prijatelju medvedku. Zelo je žalostna, medvedek ne more razumeti, zakaj, ker sta skupaj nameravala na izlet. Počasi mu prizna, da so se v šoli norčevali iz njenega plesa in njenega videza, imenovali so jo debelinka. Vsa je potrta, medvedek ji na vse načine poskuša vzbuditi veselje, da bi zaplesala, vendar ne more, ker je tako močno prizadeta. Zgodba se nadaljuje s procesom njene vrnitve, kako pride nazaj v svoj svet, v stik sama s seboj in s svojo radostjo, da si sploh želi spet plesati. Ta pot je potovanje vase.

Vsak nosi v sebi eno Ano

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300