Srebrna plaketa Dušanu Fišerju
Kultura
Tipografija

V Ljubljani je konec marca potekala slovesna podelitev državnih odličij in priznanj Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Poleg zlate plakete za življenjsko delo so podelili še štiri srebrne plakete in zlati znak. Zlato plaketo je prejel Marjan Pungartnik, srebrne plakete pa Slavko Petek, Vinko Wieser, Dušan Fišer in Janko Avsenak, zlati znak pa Luka Kropivnik.

„S svojim delom, strokovnim znanjem, osebnostjo in umetniškim prispevkom je Dušan Fišer pustil izjemen pečat v kulturnem življenju Ptuja z okolico, v Sloveniji in na mednarodni kulturni sceni. Zato JSKD Dušanu Fišerju za dolgoletno vrhunsko mentorsko delo, za izjemen prispevek h kakovostnemu razvoju ljubiteljske likovne dejavnosti ter za angažirano organizacijsko delo na področju kulture podeljuje srebrno plaketo,“ so v obrazložitvi priznanja zapisali na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti.

Dušan Fišer deluje kot vizualni umetnik, galerist, kustos, profesor, scenograf, mentor in selektor. Ustvarja v različnih medijih, kot so slikarstvo, instalacije in video.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300