Ljudski pevci DU Turnišče s prazničnim koncertom pomahali v slovo
Kultura
Tipografija

V Domu krajanov Turnišče so 20-letnico delovanja nedavno praznovali Ljudski pevci DU Turnišče. Skupina je svojo začela leta 2004 na pobudo takratnega predsednika DU Turnišče Jožeta Milošiča, ko se je zbralo dvanajst pevcev. Za njihovo pevsko in glasbeno delovanje se jim je z malo statuo zahvalila ptujska županja Nuška Gajšek.

Njihova zgodba je bogata, v dvajsetih letih so se občinstvu poklonili najmanj štiristokrat.

Še zadnjič so v tej sestavi navdušili občinstvo, skupaj z gosti koncerta, glasbenimi in pevskimi prijatelji Prešmentanimi faloti iz Stoperc, pevsko skupino MDSS Ptuj, skupino Trta iz Zavrča in pevsko skupino Stezice DU Optimisti Ptuj. Presenečenje koncerta pa je bil nastop harmonikarske skupine Modras iz Markovcev, skupaj z njimi je ob Slakovi V dolini tihi zapela cela dvorana. Občinstva se je močno dotaknila tudi skupna pesem V kamri luč se je prižgala, ki so jo skupaj zapeli skupina Trta in ljudski pevci DU Turnišče ter pesem Mati poje, s katero so pevci in glasbeniki čestitali vsem mamam ob materinskem dnevu.

Na zadnjem nastopu so bili na odru: Milica Bedrač, Erika Krajnc in Rozika Selinšek (prvi glas), Pepca Podpečan, Danica Kmetec in Silva Kajtezovič (drugi glas) ter Martin Bedrač (bas).

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300