40 let Društva Koranti Poetovio, ponosni promotorji dediščine
Kultura
Tipografija

Zadnjo majsko soboto so v Domu krajanov Ivana Rudolfa Breg člani društva Koranti Poetovio Ptuj praznovali 40-letnico delovanja. V tem obdobju so koranta in njegovo poslanstvo, ptujsko pustno tradicijo, tudi s pokači in ruso, med prvimi ponesli po celi Sloveniji in v tujino.

Spletli so številne prijateljske vezi, ki so jih v štirih desetletjih nadgradili s številnimi oblikami sodelovanja, s katerimi bogatijo dogodke v tem prostoru. Večina, s katerimi sodelujejo, se je tudi udeležila osrednje prireditve ob jubileju, ob katerem so izdali jubilejni zbornik.

Ptujska županja Nuška Gajšek je društvu ob 40-letnici v imenu MO Ptuj podelila stekleno statuo kot zahvalo, da so ambasadorji Ptuja, da predstavljajo pustno tradicijo že štiri desetletja, da smo vsi skupaj lahko nanjo ponosni, in z željo, da ostanejo ne ekipa, ampak družina, da bodo skupaj pisali še naslednjih 40 uspešnih let. Predsedniku Branku Cajnku je podelila plaketo MO Ptuj za njegove osebne zasluge in doprinos za vse delo, skupaj z društvom na področju ohranjanja in prenašanja tradicije pustne in drugih tradicij Ptuja ter okolice. „To ni samo priznanje meni, ampak vsem članom društva, vsem korantom društva, ki so začeli to lepo skupno pot. Hvala,“ je v zahvali povedal Branko Cajnko.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300