Bralna značka za odrasle 2023: Vsaka knjiga je zgodba zase
Kultura
Tipografija

Tudi letos je bralno značko za odrasle na pot pospremila dobro obiskana uvodna prireditev, na kateri je bilo več kot 120 ljubiteljev dobre knjige in branja. Gre za avtorski projekt Liljane Klemenčič in ptujske knjižnice, na katerega so izjemno ponosni. Povzele so ga skoraj vse slovenske splošne knjižnice. Letošnja rdeča nit je leposlovje, na osnovi katerega so bili posneti uspešni filmi.

Gostja uvodne prireditve BZO 2023 je bila Ptujčanka, gledališka in filmska igralka ter televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar, še vedno tudi članica SNG Drama Ljubljana. Z njo se je pogovarjala Branka Bezeljak, ki jo je na nek način tudi uvajala v umetniški svet. Zvezdana je igrala že v osnovni šoli, nato v Teatru III. Njena želja do igralstva je bila tako globoka, da so si vsi njeni sošolci, prijatelji, želeli, da bi naredila sprejemne izpite, je povedala mladostna prijateljica Majda. Na AGRFT v Ljubljani je študirala igro in umetnost besede. Članica SNG Drama Ljubljana je od leta 1987. Svojo prvo filmsko vlogo je odigrala v filmu Praznovanje pomladi v letu 1978, ki se zelo navezuje na našo etnografsko pustno dediščino. Za vlogo Suzane je bila tudi nagrajena kot igralka leta. Za seboj ima bogato igralsko kariero, za svojo igro je prejela več nagrad.

Strastna knjiga brez predsodkov

V letu 2022 je v soavtorstvu z Rokom Smolejem, dolgoletnim urednikom njene pogovorne oddaje Zvezdana, izdala svojo prvo knjigo Pogovori, ki so mi spremenili življenje. Knjigo je sanjala kot deklica, to je bila njena dolgoletna želja, ker ima rada zgodbe in knjige. Sanje se ji zdaj uresničujejo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300