Markovci:Več kot odličen začetek nove sezone Otroci pojejo slovenske pesmi
Kultura
Tipografija

Nova sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo se je začela. Vrnila se je v stare tirnice, na odre dvoran in drugih večnamenskih prostorov, kjer lahko mladim pevcem zaploskajo ob domačih tudi drugi obiskovalci. Znova je tako, kot je bilo pred korono, ko so skupaj pevski talenti in občinstvo, ki skupaj poskrbijo, da so ti večeri slovenske pesmi in glasbe pravi kulturni prazniki v malem.

Že na prvem predtekmovanju 9. sezone projekta, 17. novembra, je bilo tako. Mlade pevke iz OŠ Markovci in občine Markovci so več kot odlično zapele, pri tem pa imele močno podporo v več sto obiskovalcih, ki so se jih njihovi nastopi izjemno dotaknili. Vnovič so dokazale, da gre za občino, ki se ponaša že z dolgo tradicijo petja, izjemnih pevcev in pevskih zborov. S takšnimi glasovi bodo Markovčani še dolgo ena pevsko najboljših občin tudi v širšem prostoru. Navdušen pa je bil tudi markovski župan Milan Gabrovec, ki je poudaril, da so bili ta večer vsi zmagovalci, že s tem, ko so stopili na oder.

Projekt tudi v novi sezoni poteka v sodelovanju občin, osnovnih šol in družbe Radio-Tednik Ptuj, ki je tudi njegov izvajalec. Že od vsega začetka je cilj, da mladi čim več pojejo slovenske pesmi, da razvijajo svoje pevske in glasbene talente, hkrati pa s tem krepijo svoje domoljubje. V družbi Radio-Tednik Ptuj si prizadevajo, da bi bil ta oder čim večji, da bi na njem peli mladi pevci iz vse Slovenije, tudi s podporo ministrstva za kulturo. Občine in OŠ pa so bile tiste, ki so že na začetku prepoznale njegovo poslanstvo in vrednote, ki jih prinaša.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300