„Nisi več Ptujčan, če nisi na Obarjadi!“
Na Novem trgu bo jutri dišalo po piščančji obari, ki jo bo na 20. jubilejni Obarjadi v tekmovalnem delu kuhalo 24 ekip, vseh ekip z dobrim namenom pa bo letos 27, kar je največ doslej. Lions klub Ptuj, organizator Obarjade, bo obaro kuhal v 400-litrskem kotlu. Vse ekipe skupaj pa bodo obiskovalcem ponudile več kot 6.000 obrokov te okusne juhe ob kapljici Haložana.

»To je več kot le juha,« sta slogan letošnje 20. Obarjade predstavila na tiskovni konferenci v gostilni Ribič Slavko Visenjak, predsednik Lions kluba Ptuj, in Igor Kolar, vodja Obarjade.
Pričakujejo več kot 8.000 obiskovalcev, za katere so prepričani, da bodo s svojimi prispevki tudi letos polnili skrinjice za pomoč ljudem v stiski. Veliko jih je, ki potrebujejo pomoč, zato je vsak dar toliko več vreden. Hkrati pa z Obarjado tudi opominjajo, da so med nami ljudje, ki potrebujejo našo skupno pomoč. Tradicionalna štajerska piščančja obara je vsako leto za posameznike, ki so se znašli v stiski, tudi edini topli obrok v tistem tednu. V vseh letih so razdelili okrog 50.000 porcij okusnih obar, ki jih ekipe kuhajo iz piščančjega mesa, ostale sestavine pa so male skrivnosti vsake ekipe posebej. Za njihovo pripravo so v vseh letih porabili okrog 3.500 kg piščančjega mesa, ki ga je sponzorsko podarila Perutnina Ptuj.
Preberite več v Štajerskem Tedniku