Mala hiška za turistične uživače
Gospodarstvo
Tipografija

Ob poti na ptujski grad iz Prešernove ulice, v neposredni bližini Sončnega parka in dominikanskega samostana, je te dni v vsej lepoti zasijala Mala hiška – apartmajska hiša, ki jo je uredila ptujska gostinska in turistična delavka Mira Korošec in predstavlja krono njenega 30-letnega dela v tej dejavnosti na Ptuju.

Mira izhaja iz Zabovcev, iz znane podjetniške oz. mlinarske družine Korošec. Pred 30 leti je svojo turistično pot začela na koncu Prešernove ulice z odprtjem bifeja (bistroja) Amadeus, danes je na tem naslovu gostilna Amadeus s kavarno, ki nosi letnico 1997. Sedaj pa je svojo ponudbo zaokrožila še z apartmajsko hišo na Muzejskem trgu 3.

„Ko sem začela, so v gostinstvu prevladovali manjši lokali s ponudbo kave. Uredila sem ga v kleti, z leti pa ga razširila v gostilno. Ko sem pred 30 leti prišla v Prešernovo ulico, je bila ta vse prej kot urejena. Danes skorajda ni fasade, ki ne bi bila polepšana. Ulica je v celoti urejena, le ponudnikov je premalo. Manjkajo male trgovinice s ponudbo, ki jo iščejo turisti, tudi z živilsko. Da bomo vse 'reševali' gostinci, je iluzorno pričakovati; očita se nam tudi, da smo brez ponudbe, a to ni res, ker sicer ne bi imeli gostov. Ni premalo ponudbe, le premalo pestra je. Vsi ne moremo imeti vsega.

Vztrajati v ptujski gostinski in turistični ponudbi je zelo težko. Vsako leto čakam, da bo drugače. V takšnih razmerah se ne gre čuditi, da nekateri omagajo in opuščajo dejavnost. Tudi sama sem bila včasih že tako daleč, da bi vse skupaj pustila. V takih trenutkih pa mi je družina vedno stala ob strani. Oče Vlado je vedno dejal in še danes poudarja, da je treba ne glede na vse vztrajati in iti naprej. Lahko rečem, da sem se ponovno našla, našla nov izziv, ki upam, da vodi v nove čase,“ je povedala Mira Korošec.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300