Spremembe v Novi KBM: Bo podeželje ostalo brez bankomatov?
Gospodarstvo
Tipografija

Da se bosta jeseni Nova KBM in SKB banka združili pod streho madžarske bančne skupine OTP, ni več novica, je pa tik pred prvomajskimi prazniki presenetila napoved, da se bo sedež mariborske banke selil v Ljubljano.

V sporočilu za javnost je bilo povedano, da posebnih sprememb ne združitev ne selitev sedeža Nove KBM v Ljubljano ne bodo doživeli ne zaposleni ne stranke, obenem pa so vendarle omenili potrebo po »optimizaciji bankomatov in poslovalnic OTP«.

Brez konkretnih odgovorov

Zanimalo nas je, ali so v banki že pripravili sezname na to temo, zlasti ali imajo v načrtu ukinjanje bankomatov, ali je torej obstoj bankomatov na podeželju ponovno na prepihu. Številne manjše občine so namreč bankomate Nove KBM v zadnjih letih »iz poslovnih razlogov oziroma nerentabilnosti« že izgubile ali pa so jih uspele obdržati z veliko truda. Banka, ki jo prebivalci severovzhodne Slovenije še vedno jemljejo kot svojo, ima na podeželju primat, saj je velika večina bankomatov v teh lokalnih skupnostih prav njenih.

V Novi KBM so se odgovoru na konkretno vprašanje o ukinjanju bankomatov izognili in zgolj promocijsko zapisali: »Ob združitvi Nove KBM in SKB banke, članic Skupine OTP, bo prišlo do združitve nekaterih poslovalnic, ki so si lokacijsko blizu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300