Posodobitev 47 kilometrov vodovoda v dveh fazah
Gospodarstvo
Tipografija

Svetniki 16 občin, v katerih je za oskrbo s pitno vodo zadolženo javno podjetje Mariborski vodovod, hitijo s sprejemanjem investicijske dokumentacije za začetek dolgo pričakovane izgradnje in izboljšave vodovoda.

Investicija, ki so jo poimenovali Celovita oskrba s pitno vodo v SV Sloveniji – varovanje vodnih virov, bo pridobitev za 180.000 prebivalcev vseh 16 občin, dejansko pa jo bodo izvajali na območju sedmih občin: mestne občine Maribor ter občin Selnica ob Dravi, Ruše, Lenart, Sv. Trojica v Slovenskih goricah, Hoče-Slivnica in Miklavž na Dravskem polju.

Sofinanciranje iz Dogovora za razvoj regij

Dokumentacijo so pripravili na Regionalni razvojni agenciji (RRA) za Podravje – Maribor, v okviru projekta pa je predvidena zamenjava in gradnja 47 kilometrov novega vodovodnega omrežja, postavitev sedmih vodohranov in enega črpališča ter usposobitev in na obstoječi vodni sistem povezava enega rezervnega vodnega vira. Izvedba je razdeljena na dve fazi, in sicer prvo, ki bo trajala od letos do 2029, in drugo med letoma 2030 in 2035. Investicija je ocenjena na vrtoglavih 67,7 milijona evrov (z DDV), od tega naj bi prva faza stala 25,5, druga pa 42,2 milijona evrov. Na RRA računajo, da bo projekt sofinanciran iz Dogovora za razvoj podravske regije.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300