V najstarejšem mestu je konec tedna ponovno zadišalo po dobrotah s slovenskih kmetij in zamejstva. Že 34. festival Dobrote slovenskih kmetij je povezal 550 kmetij s skoraj 1.000 izdelki, ki temeljijo na kakovosti, pristnosti in znanem poreklu. To troje cenijo tudi potrošniki. »Vsako leto obiščem festival in ponudnike, nakupim dobrote, ki jih v trgovinah žal ni. Morda so izdelki res kakšen evro dražji, vendar so vredni svoje cene,« je dejala Ptujčanka Brigita Majal.
Raznolikost izdelkov in njihovo kakovost so izpostavili tudi izbrani govorci. Direktor ptujskega kmetijskega zavoda Andrej Rebernišek tako meni, da se še vedno premalo govori o pomenu doma pridelane hrane, ki je bistveno bolj kakovostna in energijsko bogata kot nizkocenovna uvožena hrana, ki ne temelji na kmetijski, temveč industrijski pridelavi. »Če gremo po svetu, se kaj kmalu zavemo, da Slovenci resnično dobro jemo. Ob tem pa tudi ni treba iti daleč, da lahko kupimo še boljši parmezan kot v Italiji,« pa je poudarila županja Nuška Gajšek in dodala, da je Mestna občina Ptuj ponosna na festival in tudi na vse, ki oblikujejo ta kulinarično-promocijski dogodek, od organizatorjev do kmetov.
Preberite več v Štajerskem Tedniku