Parkirišča v mestu 30 centimetrov preozka
Gospodarstvo
Tipografija

Javni parkirni prostori na Ptuju bi morali biti vsaj 30 cm širši. V skladu s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi, ki velja od leta 2018, je minimalna predpisana širina parkirnih prostorov, ki so zarisani pravokotno ali poševno na cestišče, 2,5 metra. Standard glavnine ptujskih parkirišč je še vedno širina 2,2 metra, kar je neskladno s predpisano pravno podlago. Poleg tega so parkirna mesta dejansko, praktično preozka, saj je zelo težko izstopiti ali vstopiti v parkirano vozilo.

Mestna občina (MO) Ptuj in Javne službe (JS) Ptuj bi morali širino parkirišč v mestu s Pravilnikom uskladiti do lanskega septembra, a tega povsod niso naredili. „Po 23. septembru 2021 se na javnih parkiriščih parkirna mesta označujejo skladno s predpisano rešitvijo, obstoječa se s to rešitvijo uskladijo. Označevanje parkirnih mest drugačnih dimenzij ni dopustno,“ so povedali na Ministrstvu za infrastrukturo (MZI).

V JS Ptuj so pojasnili, da so na nekaterih parkiriščih, kjer ni prostorskih omejitev, širino parkirnih mest uskladili: Zadružni in Cvetkov trg ter Čučkova ulica. „Na parkirišču pri železniški postaji, na Lackovi ulici in v modri coni v starem mestnem jedru so omejitve (robniki, drevesa, pločniki), zaradi katerih takšna ureditev (uskladitev širine s Pravilnikom, op. a.) s prostorskega vidika ni možna,“ so navedli v ptujskem občinskem podjetju. Dodali so, da bi uskladitev širine parkirnih mest s Pravilnikom pomenila zmanjšanje števila parkirišč, ki jih v mestu že tako ali tako primanjkuje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300