Ptuj: 14 novih podjetnikov uresničuje ideje
Gospodarstvo
Tipografija

Projektu PONI, ki spodbuja podjetništvo, se je lansko leto priključil tudi Ptuj. Doslej si je usmeritve in pomoč pri uresničevanju podjetniške ideje na ZRS Bistra Ptuj pridobilo 18 udeležencev. Nekaj jih je že odprlo svoja podjetja, njihove dejavnosti so zelo raznolike: od svetovanj, terapij, masaže, grafičnega oblikovanja in priprave PR-člankov do pasje šole, prenočišč, predelave veganske hrane ...

Dobro leto dni od začetka izvajanja projekta PONI so njegovi izvajalci, Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Bistra Ptuj, z izkupičkom zelo zadovoljni. Z njihovo pomočjo se je na novo pot že podalo nekaj samostojnih podjetnikov. Ti so se učili in si znanja pridobivali na Slovenskem trgu 8 (nekdanji prostori kavarne KPŠ).

Gre za model podjetniškega usposabljanja, v katerega se udeleženci vključijo preko javnega poziva. V okviru treh pozivov se je v program lani vključilo približno 77 udeležencev, od tega 18 na Ptuju, četrta skupina zaključuje usposabljanje, v teku je novi, peti poziv.

»V projekt se lahko ne glede na starost ali stopnjo izobrazbe vključijo vsi, ki imajo poslovno idejo in imajo stalno ali začasno bivališče v podravski regiji. Udeležencem ponujamo štirimesečno redno zaposlitev, v okviru katere lahko celostno razvijajo svojo podjetniško idejo. Ob tem se udeležijo uporabnih individualnih in skupinskih podjetniških usposabljanj, ob podpori izkušenih mentorjev in zunanjih strokovnjakov razvijajo in dopolnjujejo idejo, izdelajo poslovni model, opravijo analizo trga, se seznanijo s finančnim vidikom podjetništva in še mnogo več. Vzpostavijo tudi nove prijateljske in poslovne odnose, kontakte, nova sodelovanja,« je o projektu PONI povedal vodja Robert Novak iz ZRS Bistra.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300