Jože Ekart postal časni občan občine Starše
Družba
Tipografija

V Staršah so minulo soboto z osrednjo prireditvijo počastili 27. občinski praznik. Ob tej priložnosti so podelili en zlati, dva srebrna in tri bronaste grbe ter štiri pisna priznanja.

Letos so svečano razglasili tudi častnega občana Jožeta Ekarta, ki ja ta naziv prejel za neprecenljivo ustvarjanje predvsem na glasbenem in kulturnem področju. Jože Ekart iz Prepolj je bil ob prejemu najvišjega občinskega priznanja vidno ganjen. V nagovoru se je zahvalil vsem, ki so počastili njegovo delo. Obljubil je, da bo še najprej vztrajal na svoji poti in si prizadeval upravičiti častni naziv in spoštovanje, ki mu ga je izkazala lokalna skupnost. Še posebej se je zahvalil vsem, ki so ga podpirali in spremljali na njegovi življenjski poti ter se veselili skupnih uspehov.

Zlati grb so na minulem občinskem prazniku podelili Majdi Geršak, dolgoletni članici OO ZB za vrednote NOB Starše in Društva upokojencev. Prejemniki srebrnih grbov so: dolgoletni gasilec Alojz Kacjan in Silva Kiseljak, članica Viničarske ekipe, Krajevne organizacije RK Marjeta in ostalih društev. Plaketo z bronastim grbom je starški župan Stanislav Greifoner izročil Alojzu Žunkoviču, ki je več let deloval v raznih društvih in krajevni skupnosti, Jožetu Firbasu, članu Lovske družine Starše, in Nataši Klasinc, članici krajevne organizacije RK Marjeta in predsednici KS Marjeta-Trniče. Pisna priznanja komisije za nagrade in priznanja pa so šla v roke: Mariji Gojčič, Marti Ekart, Andreju Gojčiču in Gabrijeli Toplak.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300