7. mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov
Družba
Tipografija

Slovenija Classic TT 2024 Središče ob Dravi.

Avto moto klub Classic TT Središče ob Dravi v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije (AMZS) in Hrvatskim moto savezom (HMS) 25. in 26. maja organizira že 7. mednarodno dirko starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic IT Središče ob Dravi, ki bo štela za Pokal Središče ob Dravi, državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške. To je edina tovrstna licencirana ulična moto dirka v Sloveniji.

„Naša športna zgodba traja od leta 2013, ko je bil s paradno dirko izpeljan prvi poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi od šestdesetih let prejšnjega stoletja. Zahtevna proga čez naselje Središče ob Dravi, ki meri 1265 metrov, nudi veliko atraktivnega doživetja za gledalce ter dirkače. Dirka Slovenija Classic TT je mednarodnega značaja, tekmovalci, ki prihajajo iz različnih evropskih držav, pa so licencirani dirkači motociklističnih prvenstev. Po petih letih svojega obstoja je dirka Slovenija Classic TT dandanes znana na državni ravni in tudi izven meja ter velja za eno najatraktivnejših dirk klasičnih dirkalnih motociklov. Za organizacijo dirke v letu 2019 smo tudi od AMZS prejeli nagrado za najboljšega organizatorja dirke,“ je dejal predsednik AMK Classic TT Središče ob Dravi Damjan Munda.

tt2

Vsako leto je prireditev organizirana v širši dimenziji. Na dvodnevni prireditvi, ki se bo za javnost začela s prostimi treningi in vožnjami v soboto ter nadaljevala s kvalifikacijami in dirkami v nedeljo, se bo poleg vrhunskih dirkačev zvrstilo kar nekaj znanih gostov in športnikov. Letos bo tekmovalni del postregel s tekmovalnimi razredi v razponu od 50 do 1000 ccm ter prikoličarji.

Stunt rider Dejan Špoljar, ki izvaja vragolije na motorju z dodatno osebo, bo nastopil ob 13.00, pred samo otvoritvijo dirke ki bo ob 14.00. Komentator dirke bo tudi letos  Gaber Keržišnik, ki je dolga leta komentiral dirke MOTO GP.

Več o dirki lahko najdete na spletni strani: http://slo-classic.si/

tt

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300