Pevski nastopi, ki vselej navdušijo
Družba
Tipografija

V dvorani DTV Partizan Fram so 9. maja pele pevke OŠ Fram, skupaj jih je bilo 14 v desetih nastopih. Sestavile so tudi dva tria in en duo. Že v prejšnjih letih so pevke te šole že večkrat nastopile v večjih sestavih. Tudi letošnji nastop pevskih talentov OŠ Fram je podprla Občina Rače-Fram.

Tako na šoli kot v občini so zelo ponosni na svoje pevske talente in talente z drugih področij. Vselej pa imajo tudi močno podporo v občinstvu. Župan Samo Rajšp, ravnateljica OŠ Fram Vesna Lešnik s kolektivom, starši, babice in dedki ter drugi obiskovalci večera slovenske pesmi in glasbe so bili navdušeni, kako so mlade pevke poustvarile izbrane zabavne melodije. Potrudile so se tudi s koreografijo oz. celotno odrsko podobo.

Tudi letos je mlade pevke za nastope pripravljala učiteljica glasbene umetnosti Dora Ožvald. Za letošnji predizbor projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo so na šoli opravili svoj predizbor, avdicijo, saj imajo še veliko odličnih pevcev, ki jih bomo na tem odru slišali v prihodnjih sezonah projekta. Izbrali so dvanajst nastopov s šestnajstimi pevkami, žal sta dva zaradi bolezni odpadla. Mlade pevke je tokrat od nastopa do nastopa v krajših pogovorih vodila Simona Pušnik, Dalibor Bedenik je bil tokrat za mešalno mizo.

Po odločitvi komisije bodo na polfinalnem odru OŠ Fram in Občino Rače-Fram predstavljale:

Dora Fras in Hana Marksl v mlajši kategoriji, v starejši pa Taja Maver. Nastopajoče so prejele priložnostna darila Vivapen in Target.

Polfinalni izbori bodo letos trije, v Mariboru, Celju in na Ptuju. Potekali bodo v prvi polovici junija. Do takrat se bo zvrstilo še nekaj predizborov. Finale bo septembra v Rimskem kampu Poetovio. Zmagovalca v obeh kategorijah tudi letos čaka lastna pesem.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300