Na Ptuju letno posadijo 12 tisoč rož
Družba
Tipografija

Delavci občinskega podjetja, ki skrbijo za urejenost zelenih površin v mestu, imajo v spomladanskih mesecih še posebej veliko dela. „Občani praviloma naše delo cenijo, večkrat nas pohvalijo, vajeni pa smo tudi graje. Predvsem zato, ker nekateri ne vedo, kako posamezno zelenje in rože funkcionirajo. K sreči je več trenutkov, ko se počutimo koristne in zadovoljne, ker smo nekaj naredili dobro za videz mesta,“ pravi Simona Tomažin, vodja ekipe urejanja zelenih površin v občinskem podjetju Javne službe Ptuj. Na različnih koncih mesta letno posadijo kar 12.000 rož.

Za košnjo, sajenje rož, vzdrževanje, pobiranje in čiščenje odpadkov po ulicah mesta ter urejanje zelenic na Ptuju skrbi osem delavk in šest delavcev. Če v obzir vzamemo dejstvo, da trava raste zelo hitro, da je rože treba tudi potem, ko so posajene, redno okopavati in vzdrževati, grmovje rezati in seveda, da gre za velike površine, je jasno, da to zahteva veliko truda in časa.

„Skrbimo za vzdrževanje mesta, pobiranje smeti, košnjo zelenic, urejenost gred in še marsikaj drugega sodi med naše naloge. Krožimo po celotnem mestu. Začnemo na enem koncu in se premikamo, imamo že ritem, da lahko zagotovimo, da so različni deli lepo urejeni. Ohranjati takšno stanje pa ni enostavno,“ je dejala Tomažinova.

Izbira rož odvisna tudi od lokacije

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300