Začenja se življenje pod slamnato streho
Družba
Tipografija

Vse od uradnega odprtja obnovljene Simoničeve domačije, s slamnato streho krite panonske cimprače pred dvema letoma in pol, se je vodstvo občine zavedalo, da upravljanje spomeniško zaščitene hiše ne more ostati v občinskih rokah.

»Najprej smo seveda pomislili na domača društva, ki so intenzivno pomagala že pri obnovi stavbe, vendar tam posebnega interesa za to ni bilo, pa niti ustreznega znanja. Tako je bilo jasno, da je rešitev v javno-zasebnem partnerstvu, zato smo se slednjič dogovorili s Klavdijo Brumen, da se preizkusi v upravljanju in trženju domačije, kajti če se tam ne bo začelo nekaj dogajati, bo nepremičnina začela propadati,« je dejal župan Alojz Benko. Pogodbo so za zdaj z njo podpisali do konca leta, in to za simbolično najemnino sto evrov na mesec.

Brumnova, domačinka iz Trnovskega Vrha in predsednica Bolfenškega društva ljubiteljev stare tehnike Trnovska vas, je projekt prevzela z veliko entuziazma in odločenosti, da ji uspe.

Prodaja domačega sladoleda

Sladolednega kioska, ki je nekaj sezon stal ob Gostilni pri sivi čaplji, ni več, a to ne pomeni, da se tam poleti ne bo mogoče sladkati s sladoledom. Na mestu nekdanjega kioska namreč že stoji nov, sladoled pa bo tam prodajala družina Brumen s Trnovskega Vrha. »Opremo smo naročili iz Italije, te dni jo pričakujemo, potem pa bomo takoj začeli,« je napovedala Klavdija Brumen, ki bo torej poleg Simoničeve domačije v Trnovski vasi »skrbela« še za hladno sladico v vročih poletnih dneh. »Sladoled bomo izdelovali sami, in to tako po klasični metodi kot tudi z raznimi improvizacijami, kasneje pa bomo ponudbo prilagajali okusom in željam strank.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300