Sveti Tomaž: Nakup stavbe v središču občine
Družba
Tipografija

Obnova stare šole pri cerkvi je dolgoletna želja občinskega vodstva, a ta še vedno ni prišla na vrsto, saj so jo zmeraj prehitele druge prioritete.

Čeprav se občinska uprava stiska v premajhnih prostorih, v katerih se tudi ne more sestati občinski svet, zato seje potekajo v kulturnem domu, je župan Mirko Cvetko ves čas zagovarjal stališče, da imajo prednost investicije za dobrobit občanov, torej predvsem nujna infrastruktura: »Drugod so najprej poskrbeli za štalco, torej so si vodstva občin 'porihtala' občinske stavbe, mi pa smo najprej poskrbeli za tisto, kar se nam je zdelo pomembnejše.«

Kar pa seveda ni pomenilo, da nimajo v načrtu selitve v bolj reprezentančni objekt. »Imamo staro šolo, ki izpolnjuje naše prostorske zahteve, a jo je treba temeljito obnoviti. To ne bo lahek zalogaj, denar pa bomo iskali tudi na razpisih in preko Eko sklada. Zdaj je napočil čas, da se iz najetih in premajhnih prostorov preselimo v svoj in večji objekt, in to vsi skupaj: občinska uprava, režijski obrat z opremo, občinski svet.« Poleg tega bi radi tam uredili tudi dvorano za razne protokolarne dogodke.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300