Občinska uprava in svetniki pomagali pri delu na terenu
Družba
Tipografija

Vozniki, ki se od Lenarta vozijo proti Ptuju, so bili pred dnevi v novem krožišču pod Sveto Trojico priče redko videnemu prizoru.

Občinski svetniki so oblekli delovne obleke, zavihali rokave in se pri urejanju krožišča Trojica-jug pridružili delavcem režijskega obrata. V skupni akciji so prekopali zemljino, jo poravnali in prekrili s folijo, kasneje bodo notranjost krožišča še zasadili z okrasnimi rastlinami.

Župan, navdušen nad gesto svetnikov, ob tem ni pozabil okrcati svojih političnih nasprotnikov. »V Trojici se vse da,« je dejal. »Pa čeprav moramo pri tem preskakovati polena, ki nam jih neprestano mečejo pod noge 'ust polni' bivši funkcionarji. Ne besede, dejanja štejejo.«

Ker je bilo križišče, ki vodi v središče Svete Trojice, neurejeno in neosvetljeno, po regionalni cesti Ptuj–Lenart pa so vozniki pogosto divjali, se je ministrstvo za infrastrukturo lani odločilo križišče preurediti v krožišče. Poleg tega so postavili javno razsvetljavo, zgradili kolesarsko stezo in dve avtobusni postajališči. Investicija je bila vredna nekaj manj kot 800.000 evrov, dela je izvedla Komunala Slovenske gorice.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300