Zablestite na prvem zmenku!
Družba
Tipografija

Priprava na prvi zmenek lahko sproži vrsto različnih čustev - od navdušenja in pričakovanja do živčnosti in neodločnosti. Čeprav se morda zdi, da gre samo za eno srečanje, je pomembno, da se nanj dobro pripravite. Preverite nekaj koristnih nasvetov, kako se pripraviti na prvi zmenek in pustiti dober vtis.

Izberite primerno lokacijo

Prva stvar, ki jo morate storiti, je izbrati primerno lokacijo. To lahko vključuje izbiro restavracije, kavarne, muzeja ali parka, ki bo ustrezal vašim interesom in osebnosti. Če ste na primer ljubitelj narave, bi bila dobra izbira sprehod v parku ali ob reki. Če pa ste bolj navdušeni nad umetnostjo, bi bilo morda bolje obiskati muzej ali razstavo. Premislite tudi o vaši družbi in poskusite izbrati lokacijo, ki bo obema ustrezala in vaju spodbudila k druženju in spoznavanju.

Prehitite neprijetno tišino

Čeprav se morda zdi, da boste imeli na prvem zmenku dovolj tem za pogovor, je vseeno dobro, če se pripravite in razmislite o nekaj vprašanjih, ki jih lahko zastavite. Vprašanja o hobijih, družini in delu so vedno dobra izbira. Prav tako lahko vprašate za mnenje o aktualnih dogodkih ali filmih. Vendar pa se izogibajte preveč osebnih vprašanj ali tem, ki bi lahko sprožile neprijetno tišino.

Tudi vaša govorica telesa lahko veliko pove o tem, kako se počutite in kakšne občutke želite sporočiti. Bodite pozorni na svojo držo, geste in pogled. Poskusite ohraniti sproščeno držo, nasmehnite se in ohranite očesni stik. Prav tako se izogibajte živčnemu žvrgolenju ali preveč agresivni govorici telesa.

Izberite primerno modno kombinacijo

Razmislite tudi o tem, kaj boste oblekli. Izberite nekaj, v čem se boste počutili udobno in samozavestno. Vsekakor pa bodite pozorni na primernost oblačil za izbrano lokacijo. Če greste na večerjo v restavracijo, izberite nekaj bolj elegantnega, če pa se odpravljate na sprehod v park, se oblecite bolj sproščeno. Vsekakor pa poiščite modne kose, ki izražajo vaš osebni stil. Tako se boste počutili samozavestno in udobno v svoji koži. Poleg tega boste z izbiro oblačil, ki vam pristajajo, izpadli bolj privlačni. Zato izberite modne kose, ki se bodo dobro podali k vašemu telesnemu tipu. Če ste na primer visoki in vitki, se odločite za obleko, ki bo poudarila vašo višino. Če ste bolj polni, izberite kose, ki bodo lepo poudarili vaše obline. Igrajte se tudi z barvami, ki vam pristajajo. Če niste prepričani, katera barva vam najbolj pristaja, si poglejte svojo kožo in oči ter izberite barve, ki jih poudarijo.

Pri pripravah na prvi zmenek pa se lahko hitro zgodi, da preveč zapravite za svojo željo po dovršenem izgledu. Vendar pa obstajajo načini, kako lahko prihranite denar in hkrati kupite kakovostne modne kose. Pri tem vam bodo sigurno pomagali kuponi About You in Notino koda za popust.

In za konec …

Na prvem zmenku je pomembno, da se počutite udobno in sproščeno, zato je ključno, da ste to, kar ste. Ne poskušajte se pretvarjati ali se predstavljati kot nekaj, kar niste. Vaša iskrenost in pristnost bosta naredili velik vtis na drugo osebo in vam lahko pomagata, da se z izbrano osebo povežeta na globlji ravni. Če se počutite udobno v svoji koži, boste imeli boljšo izkušnjo na prvem zmenku in veliko več možnosti za uspeh v prihodnosti. Zato bodite to, kar ste, in uživajte v tem čudovitem trenutku!

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300