© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

V juršinskem FoodTrucku tudi jedi iz sladkovodnih rib


Uredništvo
25. 6. 2025, 13.46
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Občina Juršinci je bogatejša za novo pridobitev – FoodTruck Juršinci, ki bo kot potujoča kuhinja služila tudi promociji sladkovodnih rib, lokalnih ponudnikov in turistične destinacije Juršinci.

food2.JPG
Občina Juršinci
Foodtruck Juršinci

Prikolica, oblikovana v skladu s sodobno grafično podobo nove turistične znamke, nosi sporočilo »Malo za pod zob« in vabilo »Menjaj prestavo, skoči v naravo«. V njej bodo potekale degustacije, kulinarične demonstracije ter številne aktivnosti, od turistično-kulinaričnega krožka OŠ Juršinci in ženskih srečanj ob ribniku do dni odprtih vrat ter oskrbe avtodomarjev z lokalnimi dobrotami. Kot pravijo v Juršincih, FoodTruck ni namenjen le promociji, ampak naj bi postal tudi prostor izobraževanja, povezovanja in izmenjave znanj.

V letošnjem šolskem letu je zaživel turistično-kulinarični krožek OŠ Juršinci, kjer so učenci pod mentorstvom Mihe Jeromla iz ribogojnice Berlek spoznavali sladkovodne ribe kot zdrav prehranski vir in potencialno poklicno pot. V kulinaričnem delu sodeluje Kmetija Kovačec, ki pripravlja jedi iz sladkovodnih rib, obogatene z lokalnimi sestavinami.

“Otrokom sem želel pokazati, da ribogojstvo ni le voda in mreže, ampak vsakodnevna skrb za živa bitja. Če bodo kdaj v življenju prijeli ribo z razumevanjem in ne le z vilicami – bo to zame dovolj velik rezultat,” je povedal Miha Jeromel iz ribogojnice Berlek.

Nastja in Mitja s kmetije Kovačec pa sta dodala: “Naša kmetija ni restavracija. Je ribnik, je prikolica, kjer pripravljamo hrano s srcem in lokalnimi sestavinami. Je prostor, kjer lahko avtodomarji najdejo mir, otroci ustvarjajo in odrasli začutijo, kako malo je v resnici dovolj.”

FoodTruck Juršinci bo namenjen tudi avtodomarjem, ki lahko parkirajo ob ribniku Kovačec, pred domom Lovske družine Juršinci ali pri Kmetiji Vršič, kjer nastaja degustacijski prostor za delavnice in kulinarične predstavitve.


Logo LAS - Evropa investira v podeželje Triglav

© 2025 Radio-Tednik Ptuj, d.o.o.

Vse pravice pridržane.